جولانی: موضوع عادی‌سازی روابط با اسرائیل مطرح نیست رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است

عفو بین‌الملل خواستار تعطیلی زندان گوانتانامو شد

عفو بین‌الملل از بایدن خواسته است تا در بیست و یکمین سالگرد اردوگاه گوانتانامو، این بازداشتگاه را تعطیل کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۱ - ۲۱ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 11
کد خبر: ۱۶۷۸۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، عفو بین‌الملل از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواست تا زندان گوانتانامو را تعطیل کند و در نهایت به این «لکه‌های پاک نشدنی» در تاریخ آمریکا پس از 21 سال نقض حقوق انسانی در این اردوگاه رسیدگی کند.

 

«اریکا گوارا روزاس»، مدیر بخش آمریکا در سازمان عفو بین‌الملل در این ارتباط گفت: «این غم‌انگیز است که 21 سال پس از افتتاح یک بازداشتگاه فراساحلی و فرامرزی که به طور خاص برای فرار از حاکمیت قانون طراحی شده بود، دولت ایالات متحده به بازداشت 35 نفر در اردوگاه زندان گوانتانامو ادامه می‌دهد. گوانتانامو لکه‌ای محو نشدنی در تاریخ ایالات متحده است. بیش از دو دهه پس از افتتاح آن، رئیس جمهور بایدن بالاخره باید این فصل را ببندد و اطمینان حاصل کند که این اقدامات ضدبشری هرگز تکرار نخواهد شد.»

 

گوارا روزاس تاکید کرد که اکثر زندانیان گوانتانامو هرگز حتی متهم نشده اند و بدون محاکمه در اسارت به سر می برند.

 

گوارا روزاس گفت: «بازداشتی ها در گوانتانامو هیچ یک محاکمه عادلانه نداشته اند. بسیاری از بازداشت شدگان شکنجه شدند. همچنین کمیسیون های نظامی ایجاد شده برای محاکمه برخی از بازداشت شدگان ناکارآمد و ناعادلانه بوده اند و متهمان را از داوری بی طرف و دسترسی به شواهد حیاتی محروم کرده اند. این امر همچنین قربانیان حملات 11 سپتامبر را از حق آنها برای عدالت محروم کرده است.»

 

این مقام عفو بین الملل گفت که دولت بایدن باید همه زندانیان بدون اتهام باقی مانده را به کشورهایی منتقل کند که در آن جا از امنیت برخوردار باشند و حقوق بشر آنها رعایت شود.

 

بازداشتگاه گوانتانامو در 11 ژانویه 2002 برای اسکان زندانیان جنگ علیه ترور توسط دولت وقت آمریکا ایجاد شد. در سال 2009، باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده، فرمان اجرایی برای بستن این زندان بدنام را امضا کرد، اما کنگره از تأمین مالی هزینه بستن این زندان خودداری کرد.

 

گزارش شده است که کاخ سفید در نظر دارد مهاجران آینده هائیتی را در تاسیسات گوانتانامو نگه دارد.

 

همچنین جانشین اوباما، دونالد ترامپ، فرمان اجرایی بستن گوانتانامو را به حالت تعلیق درآورد، اگرچه هیچ زندانی جدیدی به آنجا نفرستاد. دولت بایدن همچنین متعهد شد که این بازداشتگاه را ببندد اما تا کنون به این وعده خود عمل نکرده است./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار